söndag 11 december 2011

Säsongens mat på Nobelfesten

Grattis Malin Söderström till braksuccén.
För första gången så stod en kvinnlig kock för maten på Nobelfesten. Äntligen!
Och succé blev det -förstås.
Malin är en av mina absoluta favoriter, allt sedan hon en gång i tiden dök upp som tv-kock. Det var läääänge sen.
Med jordärtskocka, majrova, sojabönor, isört och hummer förfördes de nobla gästerna.
Här hittar du receptet:
http://svt.se/2.146729/1.2638738/nobelmeny_2011_-_forratt

Den rätten är väl värd att kopiera.
Liksom desserten. Hallon är aldrig fel, även om de knappast kan kallas för säsongens bär. "
Vit choklad och mandarinbavaroise med hallon marmelad på en mandel/kanelbotten toppad med mandarinsorbet och färska hallon” .
Läs konditorns Magnus Johanssons egna rader här:

http://konditor.se/blog/2011/12/nobeldesserten-i-bilder-pa-mandag-finns-den-i-butiken/

Och ni såg väl drottning Silvias uppenbara förtjusning när hon såg efterrätten?
Liksom Tranströmers när han gluttade på förrätten?