tisdag 18 maj 2010

Förförd- av hallon


Endast Sverige svenska hallon har. Idag har jag blivit förförd- tre gånger. Härligt i Medelhavsvärmen. platsen : jo- Gubbhyllan på Skansen och Bärfrämjandet stod för förförelseakten.
Här nummer 2 på förförelselistan: Hallonosurpris skapad av årets konditor 2009: Conrad Tyrsén.
Ursnygg, elegant, modern i utseendet men innehållet är ändå viktigast: hallon och Fazer mjölkchoklad tillsammans med pistage är en dessert i tiden, i mitten av juli månad. En dessert som sätter Sverige på världskartan. Pricken över i:et var den sega lilla biten fransk mandelnougat.
"Monteringsanvisning" och receptet till skapelsen-samt en snabbvariant- om du vill bli förförd hittar du här: www.barframjandet.se
Jag kommer att garanterat göra den i sommar och ska redan nu börja jaga butiker som säljer nougaten. Desserten kommer att lanseras som Victorias födelsedagsdessert. Conrad är en av flera konditorer som skapar hennes bröllopstårta. Det är Svenska Bärfrämjandet och Svenskt Sigill som givit Conrad uppdraget att skapa den.