söndag 8 september 2013

Smakat på Taste of Stockholm

I fredags var det premiär på Taste of Stockholmfestivalen.http://tasteofstockholm.nu/about-taste-of-stockholm/
 Det var en helt ok tillställning,även om det de första timmarna var mycket oorganiserat. Med tanke på det höga entrépriset och sedan priserna på alla smakportioner underskattade man här sina gäster. Men Stockholm bjöd på sitt allra vackraste väder!Här några smakprov:


Farang:Rostad grissida i kokosdressing,
Thaibasilika, chili, kokosgrädde. 
19 Glas Bar och Matsal:Ankkebab
med lök, hummus och sumac. Vacker utsikt men annars var detta en rätt tråkig rätt.


Yuzu, passionsfrukt och färskost, dessert skapad av Daniel Roos. Mycket god!

Daniel Roos dessert:Hallon från Gotland. Mycket vackra, så vackra att man kunde tro att de var konstgjorda Sort okänd..

Daniel Roos: Körsbärsdessert med tonkaböna. Lite för mäktig i smaken, särskilt när detta var dessert nummer 4 av fem.. Tyckte tonkabönkulorna var lite "mögliga" i smaken. Körsbärssort okänd.
Restaurang Jonas:Grillad svensk lammnacke,
med rotselleri och långpeppar. Lammnacken var efter lite letande efter sakkunskap i köket från Kalmar. Bonde okänd.

Sjömagasinets:63° äggula och Kalix Löjrom, 
med brynt smör och dill. Hade tyvärr stått framme ett tag.



Daniel Roos dessert med mango ,kokos och limeblad. Underbar smak som framför allt kändes längst bak i munnen. Fräscht! Knaprig gömma i den lilla asken var extra plus. Vanlig mango. Denna dessert vill jag äta igen! Tänk en mörk kall vinterdag och få lite solskenskänsla på köpet!
Annars var det förvånansvärt att festivalens restauranger hade så dålig information och kunskap om råvarorna. Även om restaurangerna kom från Stockholm så var det få ingredienser som var från  närområdet vilket var synd. Det saknades också den gemytliga stämning och hjärtlighet som finns på andra liknande festivaler runt om i världen. Men det är kanske som René från restaurang Norma angav, att nordbor behöver tre glas vin innan de blir hjärtliga, och pratsamma...
Ett fåtal butiker sålda diverse produkter som fruktmuster från Frankrike, skinka från Italien, rotfruktschips och svenska chokladtomater för 120 kr kilot.