torsdag 23 maj 2013

Grattis till guldet, Ulf Nordfjell! Chelsea Flower show 2013

Idrottsministern gratulerar Tre kronor till VM-guldet

Lena Adelsohn Liljeroth gratulerade till VM-guldet genom att delta i dagens firande i Kungsträdgården i Stockholm. Idrottsministern skickade även följande telegram:

"Jag vill gratulera hela laget och förbundet till en enastående insats i Ishockey-VM. Det är stort att vinna Guld på hemmaplan. Ni har lyckats med att vara som bäst när det gäller och finalen blev en riktig femetta och folkfest. Jublet hördes långt utanför Sveriges gränser. Tack!!"

Texten ovan är från Kulturdepartementets hemsida.

Vad sägs om en till text?:  OBS! Önsketänkande!
****************************************************************
Kulturministern gratulerar  den Trefalt guldmedaljbelönade trädgårdsdesignern Ulf Nordfjell till Chelsea Flower Show guldet
Lena Adelsohn Liljeroth gratulerade till CFS-guldet genom att besöka  Chelsea Flower Show i London.  Kulturministern är,liksom hennes företrädare på posten, socialdemokraten Leif Pagrotsky,  mycket trädgårdsintresserad.  Trädgård är ju dubbel kultur, verkligen kultiverat och oerhört mycket design. Då kulturministern är väl medveten om att Leif P under sin tid som handelsminister uppmärksammade när Per Benjamin blev världsmästare i Florist-VM så var det mycket självklart att kulturministern besökte Chelsea Flower Show i London.

Kulturministern skickade även följande telegram: 
"Jag vill gratulera Ulf Nordfjell  till ytterligare en enastående insats inom trädgårdskulturen.  Det är stort att vinna Guld på världens främste trädgårdsmässa och det för tredje gången av de tre som du, Ulf Nordfjell deltagit.  Du har lyckats med att vara som bäst när det gäller och årets trädgård  blev en riktig femetta på den folkfest som Chelsea Flower Show är. Jublet hördes långt utanför London. Detta betyder oerhört mycket för svensk trädgårdskonst. Särskilt uppskattas att två kvinnor varit inspirationskälla till trädgården, där ibland Ulla Molin. Tack!!
****************************************************************


Nu kan man ju undra, kom inte kulturministern för att hon inte blev inbjuden eller? Det serverades faktiskt gratis champagne :). Och man brukar vara ärtigt klädd på Chelsea så där hade vår kulturminister även kunnat marknadsföra sitt klädintresse och svenskt kläddesign. 

Min anmärkning: Det gick inte att lägga upp en enkel video här på bloggen men den finns på min Facebooksida "Slow gardening" där kulturministern och alla andra kan se hur man jobbar hårt  även kl 6 en tidig måndagsmorgon-allt för att vinna guld!

För på Chelsea är det inte blankis som gäller för guld utan perfektion in i minsta detalj.

OBS! Kulturministern ska INTE titta på SvD:s version av Chelsea, för det är en mycket missvisande bild av denna kulturfest. 
Jag som var där i två dagar känner inte igen den bild som SvD här ger.
Fy på er SvD, bättre kan ni!

Men Well done ,Ulf!

Och jag har mailat Kulturminstern.... Undrar om jag får svar...