torsdag 24 april 2014

Rapport från Rum & Trädgård 2014

Frostnupet gräs på morgonen, sommar vid lunch. April luras! Idag slog dörrarna upp för Kistamässans trädgårdsmässa Rum & Trädgård. Den pågår till och med söndag 27 april. I år har säsongen börjat tidigt för branschen. Kommer sol och värme så kommer även trädgårdslusten!" Mässan är betydligt mindre än Nordiska trädgårdar och kostar 170 kr i entré. 
Passion ska vara temat. Man möttes av trendspaning av Svenska Moderådet. http://www.svenskamoderadet.se. Kul att de fortsätter att vara med på trädgårdsmässor. Det var jag som en gång drog in dem på en trädgårdsmässa.  Växtväggar, romantisk täppa, hydroodling och medelhavets örtagårdar. Teknik och växtfrosseri alltså. Konstaterar att mina böcker fortfarande är trendiga, som Romantisk trädgård och Medelhavsträdgård.  https://www.adlibris.com/se/bok/romantisk-tradgard-9789113033136 och https://www.adlibris.com/se/bok/medelhavstradgard-9789113033129.

 Floristutbildarna i Västerås hade prytt gångarna med en mängd arrangemang. Även om påsken är över så var denna "hängpåskfjäders"installation klart häftig.
 Gudrun Wallas oemotståndliga disktrasor är ett måste. Lärde mig idag att de går att tvätta i maskin,de klarar 60 grader!
 Energiknippet, den färgstarka och duktiga Elsa Billgren har gjort en installation. Kändes för mycket skyltfönster för att platsa på en trädgårdsmässa. Sängen kan du bjuda på och pengarna går till välgörenhet.
 Enorma ranunkler uppdragna i växthus i Kristianstad var det många som gick hem med.
 Indiska har en butik. Tomatplantor i resväska...utan plastinklädning...det ska de nu ha fixat. För tomater är törstiga varelser och luften på mässor är torr.
 Indiskas nya krukor är snygga. Kom hem med två stycken.
 Blomsterlandet har en stor monter på mässan och de har satsat på keramik från Portugal.
 De har också en mängd fina kombinationer i sina krukplanteringar. Som denna alunrot med lila stänk i som matchas med violpenséer i samma färgton.  http://www.blomsterlandet.se/?gclid=CIvF5K2v-b0CFULjcgodSJAAcA
 Mjölksyrat i en monter. Men var det inte Sophia Loren som tackade alla pasta hon ätit för sin fina figur?
 Uppfinnaren bakom nyaste grävredskapet handigger är på plats. Signerar för glatta livet. 100 kr för en rosa skapelse. http://www.saltdesign.eu/handigger/
 Snygga insynsskydd från Konstig design. http://www.konstigdesign.se/
 Floristutbildarna igen.
Samt två tomatplantor av sorten Dasher från Klostra.  http://www.rumochtradgard.se/Masskatalog/www.klostra.se.


http://www.rumochtradgard.se/