Färska soyabönor, lätt ångkokta med lite havssalt-det är mumma! Det värsta är att man kan inte sluta äta dem. De smakar-mer, och mer, och mer. Man äter bönorna , inte baljorna.
Det bästa är att man kan odla sina egna. Ja, det går utmärkt.
Jag lever efter devisen att inte dö nyfiken och därför började jag testodla soyabönor hemma i min egen täppa, i zon 3. Det var urkul, dels för att veta mer om hur de växter och ännu bättre, de ger bra skörd. Odla dem gärna i kruka. Det är kittlande roligt att följa en soyabönas utveckling.
Kan det bli mera äkta vara än så här?
Bröderna Nelson har i år den bästa sorten för odling i Sverige, Fiskeby V. Även Impecta säljer dem.
Mina odlingstips för lyckad soyabönsodling hittar du i Bröderna Nelsons produkttidning för 2011, Trädgårdsliv som finns där deras fröer säljs.
Eller titta in på deras hemsida:
http://www.nelson.se/
Har du ännu inte prövat edamame så har Ica djupfrysta:
http://www.ica.se/icaselection
Smaklig spis och god odling!
Kerstin
PS Barn älskar dem också! DS