onsdag 25 november 2009

Humor i potatisbingen


Jag har lärt mig laga mat i Italien och jag ser därför potatisen som en grönsak. Potatis är en delikatess och inget som man bara ska ha som tillbehör. Nåväl,delikatess, oftast i alla fall.
Asterix är en av mina favvo-potatissorter. Både att odla som att äta. Den blir som smör när den är kokt. När mina egenodlade är slut brukar jag få en hink Asterix av en vännina,hennes är odlade på Åland. När de i sin tur är slut är det Östermalmshallen som gäller. Där hade de roat sig lite,se bilden ovan. För bra kvalitet och humor är jag beredd att betala lite extra!
I höstas hittade jag den även på Ica. Då blev jag glad. Sedan bytte de ut den mot obestämt gul sort fast namnet Asterix stod kvar. Fy, Ica-butiken, inte får man lura kunderna så! Dessutom var de som låg där mera gröna i färgen. Hu!
Men Asterix är en potatis med rött skal och gult kött. Det är en kärlekspotatis. Den har mycket bra kokegenskaper, blir smörigt len både som kokt och som ugnsbakad. Och vacker! Det är ren och skär glädje att sätta kniven i en Asterixpotatis.